Grimsis
Grimsis
  • Hem
  • Om Grimsis
    • Om Oss
    • Återförsäljare
  • Fiskskolan
  • fiskrecept
    • Alla Recept
    • Bergtunga
    • Havskatt
    • Kolja
    • Lax
    • Långa
    • Fjällröding
    • Rödspätta
    • Rödtunga
    • Sej
    • Skaldjur
    • Torsk
  • Vår Fisk
  • Övriga isländska varor
    • Lammkött
    • Godis
  • Kontakt
    • Butik

Långa

Långa Recept

  • Fisksoppa med citron och dill

  • Indisk tikka-torsk med med krämig kokoscurry

  • Grilla fisk i paket med röd pesto och färskost

  • Fiskgratäng med dillsås och duchessepotatis

  • Citrusöverbakad koljarygg med savojkål

  • Cornflakes friterad kolja med limemajonäs och mangosallad

  • Parmesanpanerad fisk med fluffigt citronsmör

  • Fisksoppa med saffran

    Fisksoppa med saffran á la Morberg

  • Kolja i paket med pepparrot

  • Fisksoppa med tomat & konjak

  • 1
  • 2
#GRIMSIS

FACEBOOK

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Kristina har varmrökt fjällröding och lax nu på förmiddagen!

Välkomna till vår butik i Bollebygd. Öppet idag 10-12 + 13-16
View Comments
  • Likes: 42
  • Shares: 6
  • Comments: 0

Comment on Facebook

Smarrig sommarmiddag: Grillad havskatt med timjan- och citronglaze:

Vår havskatt fångas med krok vilket är bäst för både kvalitet och miljö!

Glaze: 
1 tsk pressad citronsaft
finrivet skal av 1 citron
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 dl neutral olja, tex rapsolja
1 msk socker
2 msk hackad färsk timjan

Rör ihop alla ingredienser till glazen och låt vila en stund.
Salta och peppar fisken och grilla den tills den fått lite färg.
Pensla fisken med glazen i flera omgångar tills innertemperaturen nått 50° och den är vit rakt igenom.

Välkomna till vår butik i Bollebygd. Öppettider: måndag - fredag: 10-12 + 13-16, torsdag: 10-18, sista lördag/månad: 11-14
View Comments
  • Likes: 6
  • Shares: 3
  • Comments: 0

Comment on Facebook

För er som är villiga att lägga lite extra tid på middagen (det är värt mödan):

Grillad havskatt med äppelkompott och rotfruktsgratäng. Servera med ett gott Pinot Noir!

4 portioner

800 g havskatt eller koljarygg
3 msk hackad, färsk rosmarin
3 msk flytande smör
1 tsk liquid smoke
1 msk balsamico 
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar, chilipulver 

Hacka rosmarinen och blanda ihop med flytande smör, liquid smoke, balsamico, pressad vitlök och kryddor. Rada upp fisken i en form och pensla ovansidan med smaksättningen. 

Äppelkompott: 
3 röda äpplen ex. Red Delicious
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
10 blad citronmeliss eller grapemynta
1 dl rödvin
1 nypa salt och chilipulver

Kärna ur och tärna äpplena. Koka upp en kastrull med vatten och socker och ha ner äpplen och strimlad citronmeliss. Låt puttra utan lock till vätskan nästan försvunnit helt (ca 30 minuter). Rör ner vinet och låt det puttra ytterligare ihop några minuter. Låt svalna.

Rotfruktsgratäng:
6 morötter (300g)
350g rotselleri
200g fetaost 
2 ägg
4 dl vispgrädde
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar, oregano

Skala och tunnskiva morötter och rotselleri. Lägg ut ett bakplåtspapper i botten av en springform om ca 25 cm i diameter och kläm fast det. Klipp bort det överflödiga pappret runt om. Varva rotselleriskivor, morötter och smulad fetaost i formen. 
Vispa ihop ägg, grädde, pressad vitlök och kryddor. Slå stanningen över och platta till det hela. 
Grädda i 60 minuter i 200°. 

Honungsglazerad sparris:
1 knippe grön sparris
1-2 msk flytande honung
salt

Grilla fisken och sparrisen. Tips: Grilla fisken ovanpå citronskivor så fastnar den inte på gallret och citronen ger fisken god smak.
Pensla fisken runt om med smörblandningen och sparrisen med honung och en nypa salt. Servera med en bit rotsaksgratäng, naturell crème fraiche och äppelkompotten.

Njut!
View Comments
  • Likes: 12
  • Shares: 2
  • Comments: 0

Comment on Facebook

Öppet hela sommaren. Välkomna!
View Comments
  • Likes: 49
  • Shares: 12
  • Comments: 0

Comment on Facebook

Dagens grilltips: Fjällröding med spännande kryddor.

Fjällrödingen är en festlig laxfisk med mild smak. Grilla endast ett par minuter på varje sida.

Här är ett recept på grillad fjällröding. Välj mellan två goda kryddblandningar: 

 4 portioner

800 g fjällrödingfilé med skinn
salt och vitpeppar 

Kryddblandning 1;
1 msk fänkålsfrö 
1 msk dillfrö 
1/2 msk anisfrö

eller 

Kryddblandning 2:
½ msk salt
1 msk fänkålsfrö
1 msk korianderfrö
2 tsk svartpeppar
2-4 krm chiliflakes eller cayennepeppar

Skölj fjällrödingen eller dra med en kniv över skinnet. Salta och peppra fisken. Mortla fröna lätt och gnid in fisken med dem. 
Grilla med köttsidan ner, vänd och grilla skinnsidan. 

Servera tex med en kall citronsås:

2 dl crème fraiche
½ citron (ekologisk), rivet skal
½ knippe gräslök, finhackad
salt

Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt i minst 15 minuter.

#grilltips #grillafjällröding #grillafisk #asc #fiskfrånisland
View Comments
  • Likes: 5
  • Shares: 4
  • Comments: 0

Comment on Facebook

FÖRETAGET

Grimsis AB grundades 2005 av Kristina Andersson och Tryggvi Leifur Óttarsson. Familjen har sedan 1996 varit bosatt på Island men flyttade till Sverige 2008. Grimsis fungerar som återförsäljare för fisk, lamm och godis - allting direktimporterat från Island. Det som kännetecknar Grimsis är kvalitet och hållbarhet för såväl råvaror som personal.

ADRESS

Grimsis AB
Rinnavägen 10 G
517 33 Bollebygd

ÖPPETIDER & KONTAKT

Öppettider: 

Måndag - Fredag: kl 10 - 16 

(lunchstängt kl 12 - 13)

Torsdag kl 10 - 18:  (inte lunchstängt)

Sista lördag/månad: 11 - 14

Röda helgdagar: stängt

 

 

 

 

 

 

Telefon: 033 - 28 90 95

Email: info@grimsis.se

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier

Förlåt. Inga resultat som matchar din sökning.