Fisksoppa med saffran á la Morberg

Ingredienser

  • 4 personer
  • 600 gkoljafilé, laxfilé eller fjällrödingfilé
  • 1/2 purjolök, strimlad
  • 1gul lök, hackad
  • 3vitlöksklyftor, pressade
  • 1 stor morot, i små bitar
  • 2selleristjälkar, skivade
  • 4 mskolivolja
  • 2 dl vitt vin, torrt eller halvtorrt
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msktomatpuré
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 krmchilipeppar
  • 1/2 literfiskfond
  • eller
  • 5 dl vatten
  • 1fiskbuljongtärning
  • 1 dl färska kryddor, tex basilika, timjan
  • salt och vitpeppar

Beskrivning

Fräs grönsakerna i oljan.

Tillsätt resterande ingredienser förutom fisken och de färska kryddorna.

Låt koka i 10 minuter.

Skär fisken i bitar, ca 2×2 cm.

Lägg i fisk (ta bort skinnet på laxen och fjällrödingen) och färska kryddor och låt sjuda i 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier