Fisksoppa med saffran á la Morberg
Ingredienser
- 4 personer
- 600 gkoljafilé, havskattfilé, långarygg, laxfilé eller fjällrödingfilé
- 1/2 purjolök, strimlad
- 1gul lök, hackad
- 3vitlöksklyftor, pressade
- 1 stor morot, i små bitar
- 2selleristjälkar, skivade
- 4 mskolivolja
- 2 dl vitt vin, torrt eller halvtorrt
- 2,5 dl grädde
- 2 msktomatpuré
- 1 pkt saffran, 0,5 g
- 1 krmchilipeppar
- 1/2 literfiskfond
- eller
- 5 dl vatten
- 1fiskbuljongtärning
- 1 dl färska kryddor, tex basilika, timjan
- salt och vitpeppar
Beskrivning
Fisksoppa med saffran à la Morberg
Fräs grönsakerna i oljan.
Tillsätt resterande ingredienser förutom fisken och de färska kryddorna.
Låt koka i 10 minuter.
Skär fisken i bitar, ca 2×2 cm.
Lägg i fisk (ta bort skinnet på laxen och fjällrödingen) och färska kryddor och låt sjuda i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.