Grimsis

Om oss

OM OSS

Det var i januari 2005 som stapeln gick av för familjeföretaget Grimsis AB. Kristina Andersson och Tryggvi Leifur Óttarsson bodde då tillsammans med sina två barn Ida och Linnea Tryggvadóttir i Ólafsvík på Snæfellsnes, en naturskön by cirka 20 mil från Islands huvudstad Reykjavik.

 

Fiskeverksamheten har alltid legat nära till hands och var vid starten inte speciellt främmande för någon utav dem. Tryggvi har en gedigen erfarenhet och kunskap inom området som sträcker sig många år bakåt i tiden, innan Grimsis startades. Under 16 år arbetade han som VD för Islands största fiskeauktion - Fiskmarkaður Íslands. Han har därför ett väletablerat kontaktnät inom branschen bestående av många goda relationer med både fiskare och andra nyckelpersoner.

 

Det går med säkerhet att konstatera att relationer är nyckeln i vår företagsresa, för det ena har lett till det andra. Kontaktnätet i branschen, Kristinas och Tryggvis kärleksrelation, relationen med Island och såklart - relationen med Kristinas föräldrar utgör alla viktiga milstolpar. För den allra första pallen med fisk som skickades ut i januari 2005, den skickades nämligen till Kristinas föräldrars gårdsbutik i Bollebygd. Resten är historia!

Vi är stolta att kunna erbjuda er världens bästa fisk.

Med kärlek från Island.
boat-icon

KUNSKAP OCH ERFARENHET

jump-icon

BRETT SORTIMENT

fishes-icon

HÅLLBARA BESTÅND

Kunskap och erfarenhet

Den kunskap och erfarenhet vi på Grimsis besitter är den som ligger till grund för företaget. Som född och uppvuxen på Island är fisket en självklar del i utvecklingen. För ända sedan ön bosattes har det varit en tradition att fiska och erfarenheterna är något som förs vidare i generationer. 

 

Även om Tryggvi inte är flera generationer gammal är hans kunskap det tack vare att den hela tiden förts vidare. Efter bland annat arbete inom fiskbranschens alla olika delar och 16 år som VD för Islands största fiskeauktion, går varken erfarenhet eller kunskap att misstro. En kunskap som förts vidare in i Grimsis precis som det gjort i generationer.

Brett sortiment

På Grimsis erbjuder vi ett brett sortiment och vi hoppas att du ska hitta något som faller dig i smaken. Våra varor kommer från Island och är producerade på ett hållbart sätt, vilket även innebär att de håller en hög kvalité. För oss är det viktigt att ta vara på naturens resurser och att inte konstla till det. Vi hoppas att du håller med!

Hållbara bestånd

Fisket är en av de största inkomstkällorna på Island, och har varit det i flera generationer vilket finner sin förklaring i att Island har och länge har haft stora, friska fiskbestånd. Det tycker vi på Grimsis är viktigt att bevara även för framtida generationer.

Islands fiske-territorium sträcker sig 200 sjömil runt ön och där får endast isländska båtar fiska. För att behålla ett välmående ekosystem sätter Island fiskekvoter i territoriet som baseras på Havsinstitutets rekommendationer. Vi på Grimsis fiskar således från ett naturligt och välmående fiskbestånd samtidigt som vi bidrar till att upprätthålla ett fungerande isländskt samhälle.