Indisk tikka-torsk med med krämig kokoscurry

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 gtorskfilé, torskrygg, koljafilé, koljarygg, långarygg eller sejfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 400 g blomkål
  • 1 förpackning, ca 380 gförkokta linser
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2 msksmör eller rapsolja
  • 1 påse, 40 gTikka masalakrydda
  • 0,5mskcurry
  • 1 burk, 400 gkokosgrädde
  • 70 g babyspenat
  • 0,5lime
  • Till garnering och servering
  • Limeklyftor, Chapati eller Naanbröd, Kokt ris

Beskrivning

Sätt ugnen på 200°. Strö 1 tsk salt över fisken.
Skala och finskiva löken. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skölj av linserna i vatten. Halvera tomaterna.
Lägg lök och blomkål i en stor, ugnssäker form. Strö över 2 msk av kryddmixen, curry, 2 msk olja och 1/2 tsk salt. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Ta formen ur ugnen och lägg på fisken. Strö över den resterande kryddmixen, kokosgrädde och 1 dl vatten. Fördela spenat och linser runtom och rör runt lite. Tryck ner spenaten i såsen. Strö över tomaterna.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills fisken är klar.
Ta ut formen och pressa över lime. Värm bröden i ugnen ca 3 min.
Servera fisken med limeklyftor, varma bröd och ev. kokt ris.

TIPS!
Passar perfekt till helgens bjudmiddag då det är snabbgjort och allt görs i en form. Servera gärna en sallad till.

Recept från: Allt om Mat: https://alltommat.expressen.se/recept/indisk-tikka-torsk-i-kramig-kokoscurry

 

Tid

40 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier