Grimsis
Grimsis
  • Hem
  • Om Grimsis
    • Om Oss
    • Återförsäljare
  • Fiskskolan
  • fiskrecept
    • Alla Recept
    • Bergtunga
    • Havskatt
    • Kolja
    • Lax
    • Långa
    • Fjällröding
    • Rödspätta
    • Rödtunga
    • Sej
    • Skaldjur
    • Torsk
  • Vår Fisk
  • Övriga isländska varor
    • Lammkött
    • Godis
  • Kontakt
    • Butik

Lammytterfilé

  • Grillsås till lamm

  • Lammytterfilé med grönpepparsås

  • Vitlökspäckad lammytterfilé med rosépepparsås

  • Lammytterfilé med kryddtäcke

  • Dubbelmarinerad lammytterfilé

#GRIMSIS

FACEBOOK

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Mmmmmmmmmmmmm... Torskrygg med frasigt parmesantäcke och kall tabascosås!

Vår torsk är krokfångad i Islands rika och rena hav. Filéad och fryst på Island. MSC-certifierad.

När du vill bjuda dina nära och kära på något riktigt gott: 

800 g torskrygg eller koljarygg
salt, vitpeppar

Frasigt parmesantäcke:
60 g panko
50 g finriven parmesan
60 g rumstempererat smör
0,5 tsk tabasco (1 tsk om man gillar het mat)
1 msk finhackad persilja
3 pressade vitlöksklyftor
0,5 citron, saften
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Kall Tabascosås:
2 dl crème fraiche
0,25 citron, saften
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk tabasco (1 tsk om man vågar!)

Smörstekt sparris:
1 bunt grön sparris
50 g smör
Salt, svartpeppar, vitlökspulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. 
Smörj en ugnsfast form med smör eller olja och lägg i fisken. Krydda med salt och peppar. Blanda alla ingredienser till parmesantäcket (använd tex händerna) och lägg ovan på fisken.
Ugnstek i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.

Kall tabascosås:
Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå kallt.

Sparris:
Stek sparrisen mjuk i smör och krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver.

Servera med ugnsstekt potatis.

Receptet är hämtat från: www.gotteri.is

Sugen på fler goda torskrecept? Låt dig inspireras här:  https://grimsis.se/fiskrecept
View Comments
  • Likes: 5
  • Shares: 2
  • Comments: 0

Comment on Facebook

Fjällröding är en riktig festfisk! Här är ett recept på en enkel festmåltid: Ugnsbakad fjällröding med blomkålscrème:

4 portioner

800 g fjällrödingfilé med skinn
salt, vitpeppar, olivolja

150 g fetaost
färsk pepparrot, finriven
dill

Blomkålscrème:
1 medelstort blomkålshuvud
50 g smör
salt

Grönsaker:
20 körsbärstomater
1 paket färska haricots verts
1 burk, kalamataoliver, urkärnade
100 g smör
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 125 grader. 
Skölj av skinnet på fisken. Krydda fisken med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form eller en plåt med olivolja. Lägg fjällrödingen med köttsidan neråt. Ugnsbaka i ca 12 - 15 minuter. Prova att dra loss skinnet. När det lätt går att dra av skinnet är fisken färdig.  

Blomkålscrème: Dela blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mixa den slät med en stavmixer tillsammans med smöret. Smaka av med salt.

Grönsaker: Skär av ändarna på bönorna och dela dem på mitten. Hetta upp en kastrull med smör och låt det nästan brynas. Lägg i haricots verts, tomater och oliver och rör om försiktigt. Låt allt precis bli varmt och smaka av med salt. 

Uppläggning: Smula över fetaost och riven pepparrot. Garnera med dillkvistar. 

Fler goda recept på fjällröding hittar du här: https://grimsis.se/fiskrecept

Vår fjällröding odlas på Island, i en landbaserad odling, driven med grön el. Odlad helt utan antibiotika och tillväxthormoner.
View Comments
  • Likes: 18
  • Shares: 4
  • Comments: 0

Comment on Facebook

På väg till kungaparet och den isländske presidenten 🇸🇪🇮🇸
View Comments
  • Likes: 146
  • Shares: 0
  • Comments: 1

Comment on Facebook

LYCKA TILL DET ÄR VERKLIGEN EN YNNEST ATT FÅ TRÄFFA VÅRT FINA KUNGAPAR.

Stekt rödspätta med tomat & senapssås. 5 ingredienser (potatisen medräknad). Lätt, lätt, lätt (och gott, gott, gott).

4 portioner

800 g rödspättafilé

5 dl grädde
2 msk dijonsenap
0,5 knippe färsk dill
250 g körsbärstomater

Till servering: kokt potatis

Sås: Koka upp grädde och senap. Tillsätt hackad dill och grovt skurna tomater. Krydda med salt och smaka ev. av med mer dijonsenap. Låt sjuda 3-5 minuter eller tills tomaterna börjar bli mjuka.

Fisk: Salta och peppra fisken. Stek den i hälften smör och hälften olja på medelvärme. Ta upp fisken när den är färdig, dvs när den är helt vit igenom.
Servera med kokt eller pressad potatis.

Fler rödspättarecept hittar du här: https://grimsis.se/fiskrecept

Förutom att rödspättan är god är den också väldigt nyttig. Den innehåller bla:

Protein, behövs bland annat för att bygga upp celler och för att bilda enzymer och hormoner

Vitamin A, bra för syn, hud och slemhinnor

Vitamn D, främjar bildandet av ben

Vitamin B12, används vid produktion av röda blodkroppar

Vitamin B Niacin, bra för ämnesomsättningen, huden, nerverna

Vitamin B Tiamin, viktigt för hjärnan, nervsystemet och kroppens ämnesomsättning av kolhydrater

Vitamin B Pantotensyra, viktig beståndsdel i koenzym A som katalyserar förbränningen av fetter
View Comments
  • Likes: 7
  • Shares: 0
  • Comments: 0

Comment on Facebook

placeholder
Häng med grabbarna på fiskebåten Saxhammar!
View Comments
  • Likes: 22
  • Shares: 5
  • Comments: 1

Comment on Facebook

Bästa fisken!

FÖRETAGET

Grimsis AB grundades 2005 av Kristina Andersson och Tryggvi Leifur Óttarsson. Familjen har sedan 1996 varit bosatt på Island men flyttade till Sverige 2008. Grimsis fungerar som återförsäljare för fisk, lamm och godis - allting direktimporterat från Island. Det som kännetecknar Grimsis är kvalitet och hållbarhet för såväl råvaror som personal.

ADRESS

Grimsis AB
Rinnavägen 10 G
517 33 Bollebygd

ÖPPETIDER & KONTAKT

Öppettider: 

Måndag - Fredag: kl 10 - 16 

(lunchstängt kl 12 - 13)

Torsdag kl 10 - 18:  (inte lunchstängt)

Sista lördag/månad: 11 - 14

Röda helgdagar: stängt

 

 

 

 

 

 

Telefon: 033 - 28 90 95

Email: info@grimsis.se

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier

Förlåt. Inga resultat som matchar din sökning.