Dubbelmarinerad lammytterfilé

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 glammytterfilé
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • Marinad 1
  • 1 dlolivolja
  • 1 mskflytande honung
  • 2 mskfärsk rosmarin, finhackad
  • Marinad 2
  • 1 dlolivolja
  • 2-3 kvistar rosmarin
  • 1citron, saften + 1 msk finstrimlat skal
  • Garnering
  • färsk rosmarin
  • citronskal

Beskrivning

Lägg lammytterfiléerna i dubbla plastpåsar.

Blanda och tillsätt marinad 1. Förslut påsen väl och låt ligga kallt över natten eller minst 4 tim. Vänd påsen några gånger under tiden.

Blanda alla ingredienser till marinad 2 i en skål.

Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat.

Klappa köttet torrt med hushållspapper. Salta och peppra.

Grilla det runt om 4–5 min, beroende på hur varm grillen är eller  tillaga i ugnen på 170° tills innertemperaturen är 62-65°. Lägg köttet i marinad 2 och låt det svalna. Spara lite marinad till serveringen.

Ta upp och skär köttet i tunna skivor lite på snedden. Lägg det på ett fat och ringla över resterande marinad 2.

Garnera gärna med extra rosmarin och citron. Strö över 1 tsk flingsalt och dra några tag med svartpepparkvarnen.

Serveras lika gärna varm, ljummen eller kall tillsammans med en krämig potatisgratäng.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier