Bästa grillfiskarna!

Nu börjar äntligen grillsäsongen och då passar det utmärkt att grilla marulk eller havskatt! Två fasta fiskar som kan grillas utan halster. Marulken är ännu fastare än havskatten och kan hanteras som en köttbit på grillen.

Så passa på och bjud på grillad marulk eller havskatt med barbequesås, pesto, grillad delikatesspotatis och en kyld Pinot Noir.

Marinera fisken i några timmar i en blandning av barbequesås och soja (2 dl barbequesås och 0,5 dl soja). Grilla fisken rätt på gallret på hög värme tills innertemperaturen är 48 grader. Vänd några gånger så att inte sockret i barbequesåsen bränner. Salta och strö över färska kryddor, tex basilika, timjan, oregano, salvia, rosmarin.

Koka delikatesspotatisar nästan mjuka. Tryck till potatisarna lite försiktigt, strö över lite flingsalt och lägg dem på grillen så att de får fin färg.

Servera tex. med röd pesto, barbequesås, en god sallad och en kyld Pinot Noir.

Marulken finns i vår butik nu och havskatten kommer på onsdag i nästa vecka, den 26:e maj.