Vitlökspäckad lammytterfilé med rosépepparsås

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 glammytterfilé
  • salt och svartpeppar
  • färsk rosmarin
  • vitlöksklyftor
  • Rosépepparsås
  • 2 mskschalottenlök, finhackad
  • 2 msksmör
  • 2 mskrosépeppar, mortlade
  • 4 dl grädde
  • 2 mskköttbuljong, fond
  • 1 mskfransk senap, ljus
  • ev. 3 msk konjak
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 tomater
  • 150 gharicot verts

Beskrivning

Börja med att ta ut lammytterfiléerna så att de håller rumstemperatur vid tillagningen.

Sätt ugnen på 175 grader (det är även mycket gott all grilla lammytterfilé!).

Gnid in filéerna med salt och svartpeppar.

Skala och dela vitlöksklyftorna. Skär en skåra i fettkappan och tryck in vitlöksklyftor och en rosmarinkvist.

Bryn filéerna i smör eller olja i en het stekpanna, på bägge sidor, så att köttet ”stängs”.

Lägg filéerna i en ugnssäker form. Ugnstek mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 65 grader.

Ta ut köttet och låt vila 10 minuter innan det skärs upp.

Grönsaker

Skär ett kryss i toppen på tomaterna, häll över lite olivolja och salta och peppra.

Ställ dem i formen tillsammans med lammköttet och lägg haricots verts runt om.

Servera med klyftpotatis och rosépapparsås.

Rosépepparsås

Stek schalottenlöken i smör. Tillsätt rosépeppar och stek ytterligare någon minut.

Häll i grädde, köttbuljong och senap och sjud på låg värme i 5 minuter.

Smaka av med salt, svartpeppar och ev. konjak.

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier