Ugnsbakad koljafilé med curry och mascarpone
Ingredienser
- 4 personer
- 800 g koljafilé eller torskfilé
- salt. vitpeppar
- 0,5 fänkål
- 1paprika
- 1rödlök
- 1 liten zucchini
- salt, svartpeppar
- 1 burkmascarpone
- 1 dlgrädde
- 1 mskcurry
- salt och svartpeppar
- 2 dlriven ost
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär grönsakerna i skivor / mindre bitar och stek i olja på medelvärme utan att de tar färg. Salta och peppra.
Blanda mascarpone, grädde, salt och peppar. Rör ner blandningen i grönsakerna och låt sjuda 2-3 minuter.
Krydda fisken med salt och vitpeppar. Lägg fisken i en ugnsfast form och lägg grönsaksblandningen på fisken.
Lägg till sist riven ost ovanpå och ugnsbaka i ca 20 minuter eller tills fisken är helt vi igenom.
Servera med kokt ris och sallad.
Det går att variera grönsakerna efter vad som finns i kylskåpet. Prova tex även sötpotatis, purjolök, vitlök, morot.
Recept hämtat från isländska hemsidan: alberteldar.com