Ugnsbakad koljafilé med curry och mascarpone

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 g koljafilé eller torskfilé
  • salt. vitpeppar
  • 0,5 fänkål
  • 1paprika
  • 1rödlök
  • 1 liten zucchini
  • salt, svartpeppar
  • 1 burkmascarpone
  • 1 dlgrädde
  • 1 mskcurry
  • salt och svartpeppar
  • 2 dlriven ost

Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär grönsakerna i skivor / mindre bitar och stek i olja på medelvärme utan att de tar färg. Salta och peppra.

Blanda mascarpone, grädde, salt och peppar. Rör ner blandningen i grönsakerna och låt sjuda 2-3 minuter.

Krydda fisken med salt och vitpeppar. Lägg fisken i en ugnsfast form och lägg grönsaksblandningen på fisken.

Lägg till sist riven ost ovanpå och ugnsbaka i ca 20 minuter eller tills fisken är helt vi igenom.

Servera med kokt ris och sallad.

Det går att variera grönsakerna efter vad som finns i kylskåpet. Prova tex även sötpotatis, purjolök, vitlök, morot.

Recept hämtat från isländska hemsidan: alberteldar.com

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier