Ugnsbakad kolja med vitlök och rostade pinjenötter
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gkoljafilé eller torskfilé
- 3 mskSmör & Rapsolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1/2citron, saften
- 1 dlpinjenötter
- 1/2 tsksalt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 dlpersilja, finhackad
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Blanda Smör- & Rapsolja med pressad vitlök och citronsaft och häll över fisken.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Salta och peppra fisken och strö över persilja och pinjenötter.
Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills fisken är helt vit igenom.
Fräs spenaten i lite smör och krydda med salt och peppar. Servera med tex kokt ris eller potatis.
Recept från Arla.se