Ugnsbakad fjällröding med blomkålscreme, tomat, oliver och fetaost

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gfjällröding filé
  • salt, vitpeppar, olivolja
  • 150 gfetaost
  • färsk pepparrot, riven
  • dill
  • Blomkålscreme
  • 1 stblomkålshuvud
  • 50 gsmör
  • salt
  • Grönsaker
  • 20 stkörsbärstomater, gärna i blandade färger
  • 1 paketfärska haricots verts
  • 1 burkkalamataoliver, urkärnade
  • 100 gsmör
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Fjällröding: Skrapa skinnet med en vass kniv.

Dela filéerna i två bitar. Krydda med salt och citronpeppar och ringla över lite olivolja.

Lägg två bitar på varandra på ett bakplåtspapper med den smalare biten underst.

Sätt in i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen mäter 50 grader.

Blomkålscreme: Koka upp blomkålen i lättsaltat vatten och låt koka mjuk. Häll av vattnet och mixa med en stavmixer slätt med smöret. Smaka av med salt.

Grönsaker: Skär av ändarna på bönorna och dela dem på mitten. Hetta upp en kastrull med smöret och låt det nästan brynas. Lägg i haricots verts, oliver och tomater och rör om försiktigt. Låt allt precis bli varmt och smaka av med salt.

Uppläggning: Lägg en klick blomkålscreme på varje tallrik + en bit fisk. Fördela tomatröran runtom fisken och smula över fetaost och pepparrot. Garnera med dillkvistar.

Recept hämtat från: Mitt Kök, mittkok.expressen.se

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier