Ugnsbakad fjällröding med blomkålscreme, tomat, oliver och fetaost
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gfjällröding filé
- salt, vitpeppar, olivolja
- 150 gfetaost
- färsk pepparrot, riven
- dill
- Blomkålscreme
- 1 stblomkålshuvud
- 50 gsmör
- salt
- Grönsaker
- 20 stkörsbärstomater, gärna i blandade färger
- 1 paketfärska haricots verts
- 1 burkkalamataoliver, urkärnade
- 100 gsmör
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Fjällröding: Skrapa skinnet med en vass kniv.
Dela filéerna i två bitar. Krydda med salt och citronpeppar och ringla över lite olivolja.
Lägg två bitar på varandra på ett bakplåtspapper med den smalare biten underst.
Sätt in i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen mäter 50 grader.
Blomkålscreme: Koka upp blomkålen i lättsaltat vatten och låt koka mjuk. Häll av vattnet och mixa med en stavmixer slätt med smöret. Smaka av med salt.
Grönsaker: Skär av ändarna på bönorna och dela dem på mitten. Hetta upp en kastrull med smöret och låt det nästan brynas. Lägg i haricots verts, oliver och tomater och rör om försiktigt. Låt allt precis bli varmt och smaka av med salt.
Uppläggning: Lägg en klick blomkålscreme på varje tallrik + en bit fisk. Fördela tomatröran runtom fisken och smula över fetaost och pepparrot. Garnera med dillkvistar.
Recept hämtat från: Mitt Kök, mittkok.expressen.se