Två läckra recept på Ceviche
Ingredienser
- 4 portioner
- Ceviche med mango och ingefära:
- 200 ghälleflundra, rödtunga eller bergtunga
- 100 gskalade räkor
- 1 tsk salt
- 1röd chili
- 2vitlöksklyftor, pressade
- 3 lime, pressad saft
- 2 tskfärsk ingefära, finriven
- 0,5 röd lök, tunt skivad
- 0,5 gurka
- 0,5 knippesalladslök
- 250 gfryst mango, tinad och tärnad
- 1 krukakoriander eller persilja
- 1 dlrostad majs (finns att köpa i de flesta matbutiker)
- Ceviche med oliver, citron och torkade aprikoser
- 300 g hälleflundra, rödtunga eller bergtunga
- 100 gskalade räkor
- 1 litenröd lök, finhackad
- 1röd chili, urkärnad, finhackad
- 4 msk svarta oliver, finhackade
- 6 sttorkade aprikoser, finhackade
- 1citron, finrivet skal och saft
- 1 buntkoriander, finhackad
Beskrivning
Ceviche med mango och ingefära:
Skär fisken i små bitar, ca 1×1 cm, och blanda med salt i en skål.
Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda fisk med räkor, chili, limesaft, pressad vitlök och ingefära. Ställ kallt i ca 2 timmar.
Skiva rödlök tunt och lägg i kallt vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär bort kärnhuset och fintärna gurkan. Skiva salladslöken. Blanda mango, gurka och all lök i cevichen. Grovhacka koriander och majs. Strö över vid servering.
Ceviche med oliver, citron och torkade aprikoser:
Skär fisken i små bitar, ca 1×1 cm. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Låt vila i minst två timmar så att smakerna hinner utvecklas.
Tid
20 minuter + 2 timmar i kylskåp