Två läckra recept på Ceviche

Ingredienser

  • 4 portioner
  • Ceviche med mango och ingefära:
  • 200 ghälleflundra, rödtunga eller bergtunga
  • 100 gskalade räkor
  • 1 tsk salt
  • 1röd chili
  • 2vitlöksklyftor, pressade
  • 3 lime, pressad saft
  • 2 tskfärsk ingefära, finriven
  • 0,5 röd lök, tunt skivad
  • 0,5 gurka
  • 0,5 knippesalladslök
  • 250 gfryst mango, tinad och tärnad
  • 1 krukakoriander eller persilja
  • 1 dlrostad majs (finns att köpa i de flesta matbutiker)
  • Ceviche med oliver, citron och torkade aprikoser
  • 300 g hälleflundra, rödtunga eller bergtunga
  • 100 gskalade räkor
  • 1 litenröd lök, finhackad
  • 1röd chili, urkärnad, finhackad
  • 4 msk svarta oliver, finhackade
  • 6 sttorkade aprikoser, finhackade
  • 1citron, finrivet skal och saft
  • 1 buntkoriander, finhackad

Beskrivning

Ceviche med mango och ingefära:

Skär fisken i små bitar, ca 1×1 cm, och blanda med salt i en skål.

Kärna ur och finhacka chilin.

Blanda fisk med räkor, chili, limesaft, pressad vitlök och ingefära. Ställ kallt i ca 2 timmar.

Skiva rödlök tunt och lägg i kallt vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Skär bort kärnhuset och fintärna gurkan. Skiva salladslöken. Blanda mango, gurka och all lök i cevichen. Grovhacka koriander och majs. Strö över vid servering.

Ceviche med oliver, citron och torkade aprikoser:

Skär fisken i små bitar, ca 1×1 cm. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Låt vila i minst två timmar så att smakerna hinner utvecklas.

Tid

20 minuter + 2 timmar i kylskåp

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier