Torskrygg med krispigt nöttäcke

Ingredienser

  • 800 gtorskfilé, torskrygg, koljafilé eller koljarygg
  • 2 dlnötter tex hasselnötter eller blandade nötter
  • 1knippe dill
  • 2salladslökar
  • 1,5-2 dlriven ost, tex lagrad prästost eller västerbotten
  • 75 gsmör, rumstempererat
  • salt och citronpeppar

Beskrivning

Sätt ugnen på 200°.
Hacka eller kör nötterna i mixer till grova bitar. Finhacka dill och salladslök och blanda med nötter, ost och smör.

Krydda fisken och lägg på nöthacket.
Ugnsbaka fisken i ca 15-20 minuter beroende på tjocklek. Ta ut fisken när den är vit. Använd gärna en termometer och ta då ut fisken när innertemperaturen är 50°.

Servera med ett gott mos på potatis och palsternacka, eller potatis och jordärtskocka.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier