Torskrygg med krispigt nöttäcke
Ingredienser
- 800 gtorskfilé, torskrygg, koljafilé eller koljarygg
- 2 dlnötter tex hasselnötter eller blandade nötter
- 1knippe dill
- 2salladslökar
- 1,5-2 dlriven ost, tex lagrad prästost eller västerbotten
- 75 gsmör, rumstempererat
- salt och citronpeppar
Beskrivning
Torskrygg med krispigt nöttäcke – så här gör du:
Sätt ugnen på 200°.
Hacka eller kör nötterna i mixer till grova bitar. Finhacka dill och salladslök och blanda med nötter, ost och smör.
Krydda fisken och lägg på nöthacket.
Ugnsbaka fisken i ca 15-20 minuter beroende på tjocklek. Ta ut fisken när den är vit. Använd gärna en termometer och ta då ut fisken när innertemperaturen är 50°.
Servera med ett gott mos på potatis och palsternacka, eller potatis och jordärtskocka.