Torskrygg med kantareller och pepparrotscréme

Ingredienser

  • 800 gtorskrygg eller koljarygg
  • 1 liter vatten
  • 1 dlsalt
  • smör och olja
  • citronpeppar
  • Pepparrotscrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 mskriven pepparrot
  • 1 mskpressad citronsaft
  • salt och vitpeppar
  • Potatispuré
  • 800 gmjölig potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dlgrädde
  • 1 dl lagrad, riven ost (tex Prästost)
  • salt och svartpeppar
  • Stekta kantareller
  • Kokt broccoli
  • Lingonsylt

Beskrivning

Fisk

Blanda vatten och salt och dela ev. fisken om det är stora bitar. Rimma dem i lagen i 20 minuter.

Krydda med citronpeppar och bryn torskbitarna i hälften smör och hälften olja, på medelvärme, ca 2 – 3 minuter / sida.

Pepparrotscrème

Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.

Potatispuré

Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk.

Mosa den tillsammans med smör och grädde.

Blanda i osten. Salta och peppra.

Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispuré, pepparrotscrème, stekta kantareller, kokt broccoli och lingonsylt.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier