Torskrygg med kantareller och pepparrotscréme
Ingredienser
- 800 gtorskrygg eller koljarygg
- 1 liter vatten
- 1 dlsalt
- smör och olja
- citronpeppar
- Pepparrotscrème
- 2 dl crème fraiche
- 2-3 mskriven pepparrot
- 1 mskpressad citronsaft
- salt och vitpeppar
- Potatispuré
- 800 gmjölig potatis
- 2 msk smör
- 1 dlgrädde
- 1 dl lagrad, riven ost (tex Prästost)
- salt och svartpeppar
- Stekta kantareller
- Kokt broccoli
- Lingonsylt
Beskrivning
Torskrygg med kantareller och pepparrotscréme – gör så här:
Fisk
Blanda vatten och salt och dela ev. fisken om det är stora bitar. Rimma dem i lagen i 20 minuter.
Krydda med citronpeppar och bryn torskbitarna i hälften smör och hälften olja, på medelvärme, ca 2 – 3 minuter / sida.
Pepparrotscrème
Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.
Potatispuré
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
Mosa den tillsammans med smör och grädde.
Blanda i osten. Salta och peppra.
Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispuré, pepparrotscrème, stekta kantareller, kokt broccoli och lingonsylt.