Torskrygg med dadelpesto

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gtorskrygg
  • salt, citron- eller vitpeppar
  • 1 storsötpotatis
  • 2röda paprikor
  • salt, svartpeppar
  • 1 burk, ca 250 - 300 gfetaosttärningar i olja
  • 1 burk, ca 150 - 200 ggrönt pesto
  • 2 dljordnötter
  • 12 dadlar utan kärna

Beskrivning

Sätt ugnen på 200 °.

Skala sötpotatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor.

Skär paprikan i bitar, ca 2-3 cm. Smörj en ugnsfast form med 1 msk av oljan från fetaosten.

Lägg potatisskivorna i botten och lägg paprikabitarna ovanpå. Krydda med salt och peppar.

Ugnsbaka i 20 minuter och gör dadelpeston medans:

Häll bort oljan från fetaosten. Lägg fetaosten i en skål och mosa den lätt med en gaffel. Blanda i pesto, jordnötter och finhackade dadlar.

Krydda fisken med salt och citron- eller vitpeppar. Lägg  fisken ovanpå paprikan. Smörj fisken med dadelpeston så att den täcks helt.

Sänk ugnsvärmen till  180° och ugnsbaka tills innertemperaturen mäter 50 grader, ca 15 – 20 minuter.

Servera med en god, färsk sallad.

Recept hämtat från den isländska hemsidan: www.hun.is/dasamlegir-thorskhnakkar-med-dodlupesto, efter Tinna Björg Friðþórsdóttir

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier