Torskrygg med dadelpesto
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gtorskrygg
- salt, citron- eller vitpeppar
- 1 storsötpotatis
- 2röda paprikor
- salt, svartpeppar
- 1 burk, ca 250 - 300 gfetaosttärningar i olja
- 1 burk, ca 150 - 200 ggrönt pesto
- 2 dljordnötter
- 12 dadlar utan kärna
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 °.
Skala sötpotatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor.
Skär paprikan i bitar, ca 2-3 cm. Smörj en ugnsfast form med 1 msk av oljan från fetaosten.
Lägg potatisskivorna i botten och lägg paprikabitarna ovanpå. Krydda med salt och peppar.
Ugnsbaka i 20 minuter och gör dadelpeston medans:
Häll bort oljan från fetaosten. Lägg fetaosten i en skål och mosa den lätt med en gaffel. Blanda i pesto, jordnötter och finhackade dadlar.
Krydda fisken med salt och citron- eller vitpeppar. Lägg fisken ovanpå paprikan. Smörj fisken med dadelpeston så att den täcks helt.
Sänk ugnsvärmen till 180° och ugnsbaka tills innertemperaturen mäter 50 grader, ca 15 – 20 minuter.
Servera med en god, färsk sallad.
Recept hämtat från den isländska hemsidan: www.hun.is/dasamlegir-thorskhnakkar-med-dodlupesto, efter Tinna Björg Friðþórsdóttir