Torskrygg med avokadocoulis och ruccola

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gtorskrygg eller torskfilé
  • salt, citronpeppar
  • 1citron, finrivet skal
  • 4 mogna avokado
  • 2lime, saft + finrivet skal från 1 lime
  • 1,5 dlvatten
  • salt och peppar
  • 200 gruccola
  • 0,5citron, saft
  • olivolja, flingsalt
  • 2 tsk torkad timjan
  • 4vitlöksklyftor, tunt skivade
  • olivolja
  • kokta morötter, ev mathavre eller couscous

Beskrivning

En fräsch rätt som kan serveras som den är eller tex  med mathavre eller couscous.

(Coulis betyder ungefär: sås gjord på grönsaks- eller fruktpuré)

Skala och mosa avokadon. Tillsätt limejuice, limeskal och vatten. Krydda med salt och svartpeppar.

Skölj ruccolan i kallt vatten och torka den i hushållspapper eller i en ren kökshandduk (om den inte redan är sköljd).

Häll över lite olivolja och krydda med citronsaft och salt.

Dela torsken i portionsbitar. Krydda med salt, citronpeppar och citronskal. Låt stå i några minuter.

Stek försiktigt timjan och vitlöksskivor i lite olivolja i en stekpanna.

Lägg i fisken, sätt på ett lock och dra av stekpannan från värmen. Låt stå i 10 minuter.

När fisken är färdig, dvs. den är helt vit igenom, ogenomskinlig, ta upp den ur stekpannan och dela den i skivor. (Den delar sig, skivar sig, om man delar den försiktigt med två gafflar).

Lägg upp ruccola, skivad torsk och avokadocoulis. Servera gärna kokta morötter till.

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier