Torskrygg med avokadocoulis och ruccola
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gtorskrygg eller torskfilé
- salt, citronpeppar
- 1citron, finrivet skal
- 4 mogna avokado
- 2lime, saft + finrivet skal från 1 lime
- 1,5 dlvatten
- salt och peppar
- 200 gruccola
- 0,5citron, saft
- olivolja, flingsalt
- 2 tsk torkad timjan
- 4vitlöksklyftor, tunt skivade
- olivolja
- kokta morötter, ev mathavre eller couscous
Beskrivning
En fräsch rätt som kan serveras som den är eller tex med mathavre eller couscous.
(Coulis betyder ungefär: sås gjord på grönsaks- eller fruktpuré)
Skala och mosa avokadon. Tillsätt limejuice, limeskal och vatten. Krydda med salt och svartpeppar.
Skölj ruccolan i kallt vatten och torka den i hushållspapper eller i en ren kökshandduk (om den inte redan är sköljd).
Häll över lite olivolja och krydda med citronsaft och salt.
Dela torsken i portionsbitar. Krydda med salt, citronpeppar och citronskal. Låt stå i några minuter.
Stek försiktigt timjan och vitlöksskivor i lite olivolja i en stekpanna.
Lägg i fisken, sätt på ett lock och dra av stekpannan från värmen. Låt stå i 10 minuter.
När fisken är färdig, dvs. den är helt vit igenom, ogenomskinlig, ta upp den ur stekpannan och dela den i skivor. (Den delar sig, skivar sig, om man delar den försiktigt med två gafflar).
Lägg upp ruccola, skivad torsk och avokadocoulis. Servera gärna kokta morötter till.