Torsk på Berits vis

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gtorskfilé eller koljafilé
  • salt och (citron) peppar
  • 2fiskbuljongtärningar
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2,5 dlmjölk eller grädde
  • kaviar, räkost eller skalade räkor
  • 3hårdkokta ägg
  • skivade tomater
  • finhackad dill

Beskrivning

Lägg fisken i en stor stekpanna.

Riv över fiskbuljongtärningar och strö över citronpeppar och salt.

Bland ihop crème fraiche och mjölk eller grädde. Häll det över fisken. Låt sjuda i 5 minuter eller tills fisken är helt vit igenom.

Smaksätt gärna med räkor, räkost eller kaviar.

Garnera med ägg, dill och tomater.

Servera direkt ur stekpannan tillsammans med pressad potatis / potatismos och gröna ärtor.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier