Torsk med pistagesalsa och sojasmörsås

Ingredienser

  • 800 gtorskrygg eller koljarygg
  • salt och (citron)peppar
  • 600 gsötpotatis, skurna i mindre bitar
  • 2 potatisar, skurna i mindre bitar
  • 1röd chili, urkärnad och delad
  • 1/2 limesaften
  • 1 msksmör
  • salt och svartpeppar
  • 8 mskpistagenötter, hackade
  • 1/2 citron, finrivet skal
  • 6 mskpressad citronsaft
  • 2 mskolivolja
  • 2 dlpersilja, finhackad
  • 1/2 - 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • Sojasmörsås
  • 6 msk smör
  • 2schalottenlökar, finhackade
  • 2vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2röd chili, finhackad
  • 6 msksoja
  • 2 mskpersilja, finhackad

Beskrivning

Börja med sötpotatismoset, det tar längst tid:

Koka sötpotatis, potatis, chili och limesaft tills potatisen är färdigkokt.

Häll av vattnet och ta bort chilin.

Mosa potatisen tillsammans med smör, salt och peppar. Smaka ev. av med mer limesaft.

Fortsätt sedan med fisken:

Krydda fisken och lägg den i en ugnsfast form.

Blanda  nötter, citron, olja, persilja och chili och bred röran över fisken.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills fisken är helt vit igenom.

Därefter är det dags för såsen:

Smält smöret och låt det sjuda i 15 minuter tills det blir brunt. Ta bort ev. skum. Blanda lök, vitlök, chili, soja och persilja och lägg det i smöret.

 

Receptet är hämtat från Eldhússögur.com.

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier