Torsk med bönsallad och mandelsås

Ingredienser

  • 800 gtorskfilé eller koljafilé
  • salt och citronpeppar
  • smör och olja
  • Bönsallad
  • 1 burk (ca 400 g)bönmix
  • 12körsbärstomater
  • 1röd paprika
  • 4salladslökar
  • 1/2 citronfinrivet skal och saft
  • 2 mskolivolja
  • Mandelsås
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2röda paprikor
  • 50 gmandelspån
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskchilipulver
  • 1 burkkrossade tomater
  • 1/2 dlrödvinsvinäger
  • färska kryddor tex basilika, citronmeliss

Beskrivning

Bönsallad
Låt bönorna rinna av. Dela tomaterna, kärna ur och fintärna paprikorna. Finskiva salladslöken. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda varsamt. Krydda med salt, peppar och ev chili, täck över och ställ kallt.

Mandelsås

Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Torrosta mandelspånen i en varm stekpanna i ca 1 minut. Ta upp. Hetta upp olja i pannan och fräs lök, vitlök, paprika och

chilipulver 3-4 minuter under omrörning. Lägg fräset och övriga ingredienserna till såsen i en bunke och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

Fisk

Krydda fisken och stek den i hälften smör och hälften olja på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida eller tills fisken är helt vit igenom.

Servera genast med bönsalladen, färska örter och mandelsås.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier