Torsk med bönsallad och mandelsås
Ingredienser
- 800 gtorskfilé eller koljafilé
- salt och citronpeppar
- smör och olja
- Bönsallad
- 1 burk (ca 400 g)bönmix
- 12körsbärstomater
- 1röd paprika
- 4salladslökar
- 1/2 citronfinrivet skal och saft
- 2 mskolivolja
- Mandelsås
- 1gul lök
- 2vitlöksklyftor
- 2röda paprikor
- 50 gmandelspån
- 2 mskolivolja
- 1 tskchilipulver
- 1 burkkrossade tomater
- 1/2 dlrödvinsvinäger
- färska kryddor tex basilika, citronmeliss
Beskrivning
Bönsallad
Låt bönorna rinna av. Dela tomaterna, kärna ur och fintärna paprikorna. Finskiva salladslöken. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda varsamt. Krydda med salt, peppar och ev chili, täck över och ställ kallt.
Mandelsås
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Torrosta mandelspånen i en varm stekpanna i ca 1 minut. Ta upp. Hetta upp olja i pannan och fräs lök, vitlök, paprika och
chilipulver 3-4 minuter under omrörning. Lägg fräset och övriga ingredienserna till såsen i en bunke och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
Fisk
Krydda fisken och stek den i hälften smör och hälften olja på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida eller tills fisken är helt vit igenom.
Servera genast med bönsalladen, färska örter och mandelsås.