Torsk i panna med vinsås och timjan
Ingredienser
- 800 gGrimsis torskfilé, koljafilé eller sejfilé
- salt och vitpeppar
- smör och olja
- Vinsås
- 1stor rödlök, delad i klyftor
- 2 kvistar färsk timjan
- eller
- 1/2 tsktorkad timjan
- 2 mskolja
- 2lagerblad
- 12körsbärstomater, halverade
- 1 dlvitt vin, torrt eller halvtorrt
- 2,5 dlvatten
- 1fiskbuljongtärning
- 3 dlgrädde
- Gröna ärtor
- Kokt, pressad potatis
Beskrivning
Torsk i panna med vinsås och timjan – gör så här:
Börja med vinsåsen:
Bryn lök och timjan i olja i en traktörpanna (eller kastrull).
Lägg i lagerblad och tomater och bryn ytterligare någon minut.
Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och grädde. Låt sjuda i 15 minuter.
Krydda med salt och peppar och tillsätt mer timjan vid behov.
Krydda fisken och stek den snabbt i hälften smör och hälften olja, ca 30 sek/sida. Lägg sedan fisken i grytan och låt sjuda 2-3 minuter eller tills fisken är helt vit igenom.
Servera med gröna ärtor och potatis.
Vi rekommenderar att man använder fisk från Grimsis.
Så här ser vår torskfilé & koljafilé ut.