Torsk i panna med vinsås och timjan

Ingredienser

  • 800 gtorskfilé, koljafilé eller sejfilé
  • salt och vitpeppar
  • smör och olja
  • Vinsås
  • 1stor rödlök, delad i klyftor
  • 2 kvistar färsk timjan
  • eller
  • 1/2 tsktorkad timjan
  • 2 mskolja
  • 2lagerblad
  • 12körsbärstomater, halverade
  • 1 dlvitt vin, torrt eller halvtorrt
  • 2,5 dlvatten
  • 1fiskbuljongtärning
  • 3 dlgrädde
  • Gröna ärtor
  • Kokt, pressad potatis

Beskrivning

Börja med vinsåsen:

Bryn lök och timjan i olja i en traktörpanna (eller kastrull).

Lägg i lagerblad och tomater och bryn ytterligare någon minut.

Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och grädde. Låt sjuda i 15 minuter.

Krydda med salt och peppar och tillsätt mer timjan vid behov.

Krydda fisken och stek den snabbt i hälften smör och hälften olja, ca 30 sek/sida. Lägg sedan fisken i grytan och låt sjuda 2-3 minuter eller tills fisken är helt vit igenom.

Servera med gröna ärtor och potatis.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier