Torsk benedict

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gtorskrygg eller koljarygg
  • 2 msksalt
  • smör och olja att steka i
  • Hollandaisesås
  • 200 gsmör
  • 4äggulor
  • 2 msk vitt vin, torrt eller halvtorrt
  • 1 tsksalt
  • 4 tskpressad citronsaft
  • Pocherat ägg
  • 4ägg
  • 2 litervatten
  • 0,5 dlättiksprit, 12 %
  • 0,5 paketbacon
  • 4brödskivor
  • smör till stekning

Beskrivning

Salta fisken och låt den stå ett tag.

Sås

Smält smöret och ställ det åt sidan.

Blanda äggulor och vin i en tjockbottnad kastrull och ställ den i ett hett vattenbad.

Vispa kraftigt tills blandningen tjocknar och blir krämig.

Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa droppvis i det smälta smöret.

Smaka till sist av med salt, peppar och citron.

Observera att såsen lätt skär sig om man försöker värma den igen, så varmhåll försiktigt!

Knaperstek bacon och låt det rinna av på lite hushållspapper.

Stek brödet på båda sidor.

Torka bort saltet på fisken och torka den torr.

Stek försiktigt på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida eller tills den är helt vit igenom.

Ägg

Koka upp vatten och ättiksprit och håll det sedan sjudande.

Knäck ett ägg i en kopp och vänd försiktigt ner det i vattnet och låt det sjuda i ca 4 minuter.

Ta upp med hålslev och låt rinna av på papper.

Lägg torsken på brödet, lägg sen på ägg, sås och toppa med bacon.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier