Thailändska fiskbiffar med sesamsås

Ingredienser

  • 800 gtorskfilé eller koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 stjälkcitrongräs, finhackad
  • 4 cmfärsk ingefära, finriven
  • 2vitlöksklyftor, pressade
  • 1 mskkaffir limeblad, finhackade
  • 5 mskkoriander, finhackad
  • 1liten röd chili, finhackad
  • 0,5 dl kokosflingor
  • rapsolja till stekning
  • Sesamsås
  • 1 msksesamfrö, torrostade
  • 2 msksesamolja
  • 2 msklimesaft
  • 2 msksoja
  • 1 mskhonung
  • 0,5röd chili, finhackad

Beskrivning

Mal fisken till färs i en matberedare eller kvarn. Blanda i resten av ingredienserna.

Forma färsen till biffar och stek i rätt mycket olja.

Rör ihop ingredienserna till sesamsåsen.

Servera med tex nudlar och en god sallad.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier