Thailändska fiskbiffar med sesamsås
Ingredienser
- 800 gtorskfilé eller koljafilé
- 1 tsk salt
- 1 stjälkcitrongräs, finhackad
- 4 cmfärsk ingefära, finriven
- 2vitlöksklyftor, pressade
- 1 mskkaffir limeblad, finhackade
- 5 mskkoriander, finhackad
- 1liten röd chili, finhackad
- 0,5 dl kokosflingor
- rapsolja till stekning
- Sesamsås
- 1 msksesamfrö, torrostade
- 2 msksesamolja
- 2 msklimesaft
- 2 msksoja
- 1 mskhonung
- 0,5röd chili, finhackad
Beskrivning
Mal fisken till färs i en matberedare eller kvarn. Blanda i resten av ingredienserna.
Forma färsen till biffar och stek i rätt mycket olja.
Rör ihop ingredienserna till sesamsåsen.
Servera med tex nudlar och en god sallad.