Spansk torsk med chorizo och kikärtor

Ingredienser

  • 6 personer
  • 1,2 kgtorskrygg, torskfilé, koljarygg eller koljafilé
  • 2 msk olivolja
  • 250 gchorizo, skuren i tjocka skivor
  • 2 röda lökar, finhackade
  • 4vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 påse (0,5 g)saffran
  • 3 dlvitt vin, torrt eller halvtorrt
  • 4-5 dlpastasås, tex från Barilla
  • 4 tsksocker
  • 1 tskrökt paprikapulver
  • 2 burkar kikärtor (ca 350 g/burk)
  • 4 dl vatten
  • 1kycklingbuljongtärning
  • 1citron, saften
  • 4 mskfinhackad persilja
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

Stek chorizon i olja i en stor, djup stekpanna eller i en kastrull. Lägg sedan korven åt sidan.

Häll i lite mer olja och stek rödlöken i ca 5 minuter, tillsätt sedan vitlöken och stek ytterligare i några minuter.

Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatsås, paprikapulver och socker.

Sjud i 10 minuter och tillsätt sedan kikärtor och citronsaft. Sjud i ytterligare 5 minuter.

Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg därefter i chorizon och fisken.

Ös såsen över fisken ett par gånger och sjud i ca 5-10 minuter eller tills fisken är helt vi igenom.

Strö över lite hackad persilja. Servera i stekpannan tillsammans med tex. kokt potatis eller ett gott bröd.

Receptet är hämtat ur den isländska mattidningen Gestgjafinn.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier