Skaldjurspasta med pilgrimsmusslor

Ingredienser

  • 4 personer
  • 400 gfärsk spagetti
  • 200 gpilgrimsmusslor
  • 150 gräkor, skalade
  • 1 dlolivolja
  • 3vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 200 gkörsbärstomater
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 70 grucolasallad
  • hyvlad parmesan till servering

Beskrivning

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna.

Fräs vitlök och chili tills vitlöken är mjuk men inte tar färg.

Tillsätt tomater och låt steka i några minuter tills tomaterna är skrynkliga.

Tillsätt salt och peppar.

Tillsätt pressad citron och rivet citronskal (endast det gula) och ta bort från värmen.

Koka pastan. Slå av pastavattnet och lägg spagettin i stekpannan. Blanda väl.

Snabbstek pilgrimsmusslorna i en het stekpanna med olja. Det räcker med ca 1 minut på var sida. Salta och peppra.

Tillsätt pilgrimsmusslor, räkor, rucola och ev. mer rivet citronskal, salt och peppar i spagettin.

Rör om och servera genast med mycket hyvlad parmesan.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier