Rödspättagratäng med kräftost, dill och duchessepotatis
Ingredienser
- 4portioner
- 1 kgmjölig potatis
- 2 äggulor
- 75 gsmör
- salt, vitpeppar
- 800 grödspättafiléer
- ca 150 gkräftost eller räkost (mjukost från tex. Kavli)
- 0,5 dlfinhackad dill
- salt, svart- eller vitpeppar
- 2 dlcrème fraiche
- 2 dlgrädde
- 1fiskbuljongtärning
- cayennepeppar
- Garneringev. skalade räkor och färsk dill
Beskrivning
Sätt ugnen på 275 grader, övervärme.
Gör pommes duchesse: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Passera potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör, äggulor, salt och vitpeppar.
Klicka eller spritsa moset längs kanterna i en ugnssäker form.
Sätt in den i ugnen för att få färg. det tar ca 10 minuter, under tiden gör du i ordning fisken och såsen.
Salta och peppra rödspättafiléerna. Lägg en klick räkost och en nypa dill på varje filé och vik/rulla ihop.
Vispa ihop grädde, crème fraiche och buljong utan att den kokar.
Ta ut formen ur ugnen och sänk värmen till 225 grader.
Häll ett tunt lager sås i mitten och lägg fiskknytena i den. Det är bara bra om det blir trångt. Häll resten av såsen över och strö lite cayennepeppar över ytan.
Sätt in i ugnen igen och räkna med 15-20 minuter tills allt är färdigt.
Vill man kan man dekorera den med dill och räkor.
Tid
80 minuter