test

Rödspättagratäng med kräftost, dill och duchessepotatis

Ingredienser

  • 4portioner
  • 1 kgmjölig potatis
  • 2 äggulor
  • 75 gsmör
  • salt, vitpeppar
  • 800 grödspättafiléer
  • ca 150 gkräftost eller räkost (mjukost från tex. Kavli)
  • 0,5 dlfinhackad dill
  • salt, svart- eller vitpeppar
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 dlgrädde
  • 1fiskbuljongtärning
  • cayennepeppar
  • Garneringev. skalade räkor och färsk dill

Beskrivning

Sätt ugnen på 275 grader, övervärme.

Gör pommes duchesse: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Passera potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör, äggulor, salt och vitpeppar.

Klicka eller spritsa moset längs kanterna i en ugnssäker form.

Sätt in den i ugnen för att få färg. det tar ca 10 minuter, under tiden gör du i ordning fisken och såsen.

Salta och peppra rödspättafiléerna. Lägg en klick räkost och en nypa dill på varje filé och vik/rulla ihop.

Vispa ihop grädde, crème fraiche och buljong utan att den kokar.

Ta ut formen ur ugnen och sänk värmen till 225 grader.

Häll ett tunt lager sås i mitten och lägg fiskknytena i den. Det är bara bra om det blir trångt. Häll resten av såsen över och strö lite cayennepeppar över ytan.

Sätt in i ugnen igen och räkna med 15-20 minuter tills allt är färdigt.

Vill man kan man dekorera den med dill och räkor.

 

Tid

80 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier