Rödspätta med ricotta och spenat
Ingredienser
- 4 personer
- 800 grödspättafilé, rödtungafilé eller bergtungafilé
- salt och citronpeppar
- 1ägg
- 1 dlricottaost
- 1 dlfetaost
- 1 dl panko eller brödsmulor
- 3 dlfärsk, hackad spenat
- 0,25 tsksalt
- 0,25 tsk torkad timjan
- 1 stor citron
Beskrivning
Krydda fisken med salt och citronpeppar.
Vispa ihop ägg och ricotta.
Tillsätt smulad fetaost, panko, spenat och kryddor.
Lägg en klick fyllning på den bredare delen av fiskfiléen.
Rulla ihop fisken och lägg i en ugnsfast form. (Ett tips är att använda tandpetare för att hålla fisken på plats).
Pressa citronsaft över fisken.
Sätt in i ugnen, 150°, i ca 25 minuter. (Lägg gärna ett bakplåtspapper över formen).
Servera med ett gott potatismos!