Rödspätta med kryddstekt potatis

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 grödspättafilé
  • salt och citronpeppar
  • 8 medelstora potatisar
  • 100 gsmör, smält
  • 2 cmfärsk ingefära, finriven
  • 2vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tskcitronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk smör
  • 2 mskolivolja
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 4 kvistarfärsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • 4 kvistarpersilja, finhackad
  • 1citron, finrivet skal

Beskrivning

Sätt ungen på 180°.

Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den nästan är klar. Häll av vattnet och skär potatisen i skivor.

Blanda ihop smält smör, riven ingefära, pressad vitlök och citronsaft.

Salta, peppra och ställ åt sidan. Detta smör skall hällas över fisken precis innan servering.

Fisken:

Smält smöret och lägg i vitlök, olivolja och timjan.

Torka av fiskfiléerna, salta och peppra.

Stek sedan fisken någon minut i kryddsmöret, ös med smöret under tiden du steker. Ta upp fisken ur pannan och låt den vila på ett fat.

Stek potatisen i lite smör eller olja, salta, peppra och strö över hackad persilja och citronskal.

Lägg sedan potatisen i en ugnsfast form och lägg fisken över potatisen. Stek i ugnen ca 5 minuter, eller tills fisken är genomstekt. Ta ut formen ur ugnen och häll över det smälta kryddsmöret.

Servera med en god sallad och citronskivor.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier