Pilgrimsmusslor med sparris och grapefrukt
Ingredienser
- 4 personer
- 20pilgrimsmusslor
- 1 knippegrön sparris
- 1 grapefrukt
- 10 cmgurka, skalad och skuren i små bitar
- 2 mskolivolja
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 3 mskpepparrot, finriven
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Beskrivning
Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten och kyl ner. Skär i bitar.
Ta bort den vita hinnan på grapefrukten och skär den i bitar.
Blanda ihop grapefrukt, sparris och gurka.
Tillsätt olja, limeskal och limejuice. Salta och peppra.
Stek pilgrimsmusslorna i olja i en stekpanna på hög värme, ca 3-4 minuter. Salta och peppra.
Lägg upp salladen i portionsskålar. Lägg på pilgrimsmusslorna och toppa med riven pepparrot.
Recept från Myllymäki: Fisk & Skaldjur