Pilgrimsmusslor med sparris och grapefrukt

Ingredienser

  • 4 personer
  • 20pilgrimsmusslor
  • 1 knippegrön sparris
  • 1 grapefrukt
  • 10 cmgurka, skalad och skuren i små bitar
  • 2 mskolivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 3 mskpepparrot, finriven
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Beskrivning

Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten och kyl ner. Skär i bitar.

Ta bort den vita hinnan på grapefrukten och skär den i bitar.

Blanda ihop grapefrukt, sparris och gurka.

Tillsätt olja, limeskal och limejuice. Salta och peppra.

Stek pilgrimsmusslorna i olja i en stekpanna på hög värme, ca 3-4 minuter. Salta och peppra.

Lägg upp salladen i portionsskålar. Lägg på pilgrimsmusslorna och toppa med riven pepparrot.

 

Recept från Myllymäki: Fisk & Skaldjur

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier