Parmesanpanerad fisk med fluffigt citronsmör
Ingredienser
- 4 portioner
- 800 ghavskattfilé, långarygg, koljarygg, sejfilé
- salt, svartpeppar
- vetemjöl + god fiskkrydda
- 2ägg, uppvispade
- 1 dlparmesanost, finriven
- 1 dlströbröd
- smör och olja till stekning
- Ugnsbakade grönsaker
- 2 paprikor
- 1 fänkål
- 2 röda lökar
- 1 medelstorzucchini
- olivolja, salt och svartpeppar
- Fluffigt citronsmör
- 200 gsmör
- 1citron, finrivetskal och saft
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Ugnsbakade grönsaker
Sätt ugnen på 185 grader.
Skär alla grönsakerna i bitar förutom fänkålen som skärs i tunna skivor.
Lägg grönsakerna i en ugnsfast form, ringla över några matskedar olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Fluffigt citronsmör
Smält ¼ av smöret och skär resten i små tärningar.
Häll det smälta smöret, medan det fortfarande är varmt, i en skål med hög kant och tillsätt smörtärningarna några i taget samtidigt som du vispar med en elvisp.
Vispa tills allt smör är nerblandat och fluffigt.
Blanda i citronskal och juice och vispa lite till.
Smaka av med mer citron om du tycker det behövs. Salta och peppra.
Ställ inte in smöret i kylskåpet. Då stelnar det och förlorar sin fluffighet!
Parmesanpanerad havskatt
Krydda fisken med salt och peppar.
Blanda vetemjöl med någon god krydda.
Blanda ströbröd och parmesan.
Panera fisken först i mjölet, sedan i ägg och slutligen i parmesanblandningen.
Lägg i en klick smör i en stekpanna + några matskedar olja. Stek fisken tills den är gyllene brun på utsidan och helt vit igenom på insidan.
Smaklig måltid!