Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gtorskrygg
  • salt och svartpeppar
  • 75 gparmesanost
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlmjölk
  • 1 klyftavitlök
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • pressad potatis

Beskrivning

Värm ugnen till 175 grader.

Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.

Lägg torskryggen i en ugnsfast form. Salta och peppra.

Riv osten grovt på ett rivjärn och vispa ihop med creme fraiche och mjölk i en bunke.

Skala och riv i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Blanda om och täck fisken med ostblandningen.

Gratinera i ugn i ca 15-20 min eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.

Pressa potatisen och servera tillsammans med tex smörstekta sockerärtor.

Recept från: Tasteline.com

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier