Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gtorskrygg
- salt och svartpeppar
- 75 gparmesanost
- 1 dlcrème fraiche
- 0,5 dlmjölk
- 1 klyftavitlök
- 0,5 tsksalt
- 1 krmsvartpeppar
- pressad potatis
Beskrivning
Värm ugnen till 175 grader.
Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Lägg torskryggen i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Riv osten grovt på ett rivjärn och vispa ihop med creme fraiche och mjölk i en bunke.
Skala och riv i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Blanda om och täck fisken med ostblandningen.
Gratinera i ugn i ca 15-20 min eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.
Pressa potatisen och servera tillsammans med tex smörstekta sockerärtor.
Recept från: Tasteline.com