Panerade havskattkinder med dragon
Ingredienser
- 4 portioner
- 800 g Havskattkinder
- salt
- 4 ägg
- 1 dlgrädde
- 2 tsktorkad dragon
- salt, svartpeppar
- 3 dlpanko
- salt, svartpeppar
- Sås:
- 1 msksmör
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2,5 dlgrädde
- 1 dlvitt vin
- 1 tsk torkad dragon
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Salta havskattkinderna.
Blanda ägg, grädde, dragon, salt och peppar i en skål. Doppa fisken i smeten och vänd sedan i panko, blandat med salt och svartpeppar.
Stek i hälften smör och hälften olja, ca 5 minuter/sida.
Ta ur fisken och lägg åt sidan.
Använda samma stekpanna och stek vitlöksklyftorna försiktigt i smör. Tillsätt, grädde, vin, dragon och salt. Låt sjuda ca 5 minuter.
Servera med tex. kokt eller pressad potatis.
Tid
30 minuter