Panerade havskattkinder med dragon

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 g Havskattkinder
  • salt
  • 4 ägg
  • 1 dlgrädde
  • 2 tsktorkad dragon
  • salt, svartpeppar
  • 3 dlpanko
  • salt, svartpeppar
  • Sås:
  • 1 msksmör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2,5 dlgrädde
  • 1 dlvitt vin
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Salta havskattkinderna.

Blanda ägg, grädde, dragon, salt och peppar i en skål. Doppa fisken i smeten och vänd sedan i panko, blandat med salt och svartpeppar.

Stek i hälften smör och hälften olja, ca 5 minuter/sida.

Ta ur fisken och lägg åt sidan.

Använda samma stekpanna och stek vitlöksklyftorna försiktigt i smör. Tillsätt, grädde, vin, dragon och salt. Låt sjuda ca 5 minuter.

Servera med tex. kokt eller pressad potatis.

 

 

Tid

30 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier