Panerad sej med sötsur sås
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gsejfilé, koljafilé eller torskfilé
- salt och citronpeppar
- ströbröd eller panko
- Sötsur sås
- 2 mskvitlök, finhackad
- 2 mskingefära, finriven
- 4 mskschalottenlök, finhackad
- 450 gkörsbärstomater
- 4 mskrödvinsvinäger
- 4 mskströsocker
- 4 mskketchup
- 2 mskfisksås
- färsk koriander
Beskrivning
Panerad sej med sötsur sås – gör så här:
Bryn vitlök, ingefära och schalottenlök.
Tillsätt körsbärstomater och stek på svag värme tills de mjuknat.
Tillsätt rödvinsvinäger, strösocker, ketchup och fisksås. Låt sjuda i 2 minuter.
Klipp över rikligt med koriander och ställ såsen åt sidan.
Vänd fisken i ströbröd eller panko, blandat med salt och citronpeppar.
Stek fisken i smör tills den är helt vit igenom.
Servera med ris och sallad.