Örtdoftande lammgryta

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 kglammgrytbitar eller benfri lammbog
  • 1gul lök
  • 2 msksmör
  • 3 dl sky och vatten
  • 2vitlöksklyftor
  • 1,5 tsksalt
  • 3 krmsvartpeppar
  • 2 tsktorkad dragon
  • 2 tsktorkad basilika
  • 2 tsktorkad oregano
  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 mskvetemjöl
  • 60 gbabyspenat
  • 100 gkörsbärstomat

Beskrivning

Skär lammköttet i bitar, ca 3 x 3 cm, om du inte använder färdiga grytbitar.

Skala och hacka den gula löken.

Bryn kött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Skölj ur stekpannan med lite vatten efter varje stekning och spara skyn så att du har 3 dl.

Lägg kött + skyn i en gryta. Om inte stekskyn täcker köttet så tillsätt lite mer vatten.

Pressa över vitlök. Tillsätt salt, peppar och örter.

Lägg på lock och låt sjuda i ca 60 minuter.

Rör ihop crème fraiche och vetemjöl och rör ner i grytan. Låt sjuda 5 minuter.

Rör ner spenaten i grytan och smaka av med salt och peppar.

Dela tomaterna och lägg i dom i grytan.

Servera med kokt potatis eller kokt ris.

Recept hämtat från: recept.se

 

 

Tid

75 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier