Norsk fisksoppa
Ingredienser
- 4 personer
- 600 gtorskfilé, koljafilé eller laxfilé (ta bort skinnet från laxen)
- 2 morötter
- 1gul lök
- 0,5purjolök
- 1 litervatten
- 2fiskbuljongtärningar
- 4 msksmör
- 4 mskvetemjöl
- 2 dlmjölk
- 0,5 dlcrème fraiche
- 2 mskgräslök, finhackad
- salt och svartpeppar
Beskrivning
Norsk fisksoppa
Skiva morötter och purjolök.
Hacka löken.
Koka upp vatten och buljongtärningar och lägg i grönsakerna.
Låt sjuda tills morötterna är nästan mjuka.
Sila och spara buljong och grönsaker.
Smält smör och vispa i mjöl.
Späd sedan med mjölk och buljong lite i taget under omrörning.
Häll över grönsakerna i soppan.
Vispa ner crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och rätt mycket svartpeppar. (Om soppan bli för tjock så späd med lite mjölk).
Skär fisken i mindre bitar och lägg i soppan. Dra av grytan från spisen och låt stå tills fisken är vit helt igenom.
Toppa med lite extra gräslök.