Norsk fisksoppa

Ingredienser

  • 4 personer
  • 600 gtorskfilé, koljafilé eller laxfilé (ta bort skinnet från laxen)
  • 2 morötter
  • 1gul lök
  • 0,5purjolök
  • 1 litervatten
  • 2fiskbuljongtärningar
  • 4 msksmör
  • 4 mskvetemjöl
  • 2 dlmjölk
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 2 mskgräslök, finhackad
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

Norsk fisksoppa

Skiva morötter och purjolök.

Hacka löken.

Koka upp vatten och buljongtärningar och lägg i grönsakerna.

Låt sjuda tills morötterna är nästan mjuka.

Sila och spara buljong och grönsaker.

Smält smör och vispa i mjöl.

Späd sedan med mjölk och buljong lite i taget under omrörning.

Häll över grönsakerna i soppan.

Vispa ner crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och rätt mycket svartpeppar. (Om soppan bli för tjock så späd med lite mjölk).

Skär fisken i mindre bitar och lägg i soppan. Dra av grytan från spisen och låt stå tills fisken är vit helt igenom.

Toppa med lite extra gräslök.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier