Marulk med teriyakisås

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gmarulkfilé
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5gul lök
  • 0,5röd lök
  • 75 gcashewnötter
  • 1 dlsesamfrö
  • salt och svartpeppar
  • 100 gsockerärtor
  • 1röd paprika
  • 1 dlteriyakisås eller hoisinsås
  • 0,5 mskhonung
  • 0,5fiskbuljongtärning
  • gräslök eller salladslökfinhackad

Beskrivning

Skala och pressa vitlöken i olivoljan.

Skala och hacka gul och röd lök.

Rosta nötterna i en torr stekpanna och lägg åt sidan.

Smörj in fisken med vitlöksoljan, vänd den i sesamfrö och krydda med salt och peppar. Stek fisken  i ca. 3 minuter på var sida (kolla så att den är vit helt igenom) och tag den sedan ur stekpannan.

Bryn lök, sockerärtor och paprika.

Häll över teriyakisåsen och koka upp.

Tillsätt honung och sänk värmen.

Krydda med fiskbuljong, lägg i fisken och sjud i några minuter.

Garnera med nötter och gräslök.

Servera gärna kokt ris till.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier