Lyxig vardagsgryta med havskatt och saffran
Ingredienser
- 4 personer
- 600 ghavskattfilé, torskfilé eller koljafilé
- 100 gpasta tex Sedani
- 4vitlöksklyftor, skivade
- 1 gul lök, skivad
- 1 fänkål, skuren i små bitar
- 4 mskolivolja
- 2 dlvitt vin, halvtorrt eller torrt
- 3 dlvatten
- 1fiskbuljongtärning
- 1 burk krossade tomater
- 1 paket (0,5 g)saffran
- salt och svartpeppar
- några kvistarfärsk timjan, finskuren
- ev. 100 gskalade räkor
Beskrivning
Fräs vitlök, lök och fänkål i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de tar färg.
Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, buljongtärning och saffran. Låt småputtra i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka under tiden pastan enligt anvisningar på paketet.
Tillsätt pastan och timjan i grytan, låt sjuda 2-3 minuter.
Dra av kastrullen från värmen och lägg i fisken. Låt stå tills fisken är färdig, dvs. när den är helt vit igenom, ca 3-5 minuter.
Servera gärna med en klick aioli och ett gott bröd.