Lyxig vardagsgryta med havskatt och saffran

Ingredienser

  • 4 personer
  • 600 ghavskattfilé, torskfilé eller koljafilé
  • 100 gpasta tex Sedani
  • 4vitlöksklyftor, skivade
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 fänkål, skuren i små bitar
  • 4 mskolivolja
  • 2 dlvitt vin, halvtorrt eller torrt
  • 3 dlvatten
  • 1fiskbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 paket (0,5 g)saffran
  • salt och svartpeppar
  • några kvistarfärsk timjan, finskuren
  • ev. 100 gskalade räkor

Beskrivning

Fräs vitlök, lök och fänkål i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de tar färg.

Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, buljongtärning och saffran. Låt småputtra i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka under tiden pastan enligt anvisningar på paketet.

Tillsätt pastan och timjan i grytan, låt sjuda 2-3 minuter.

Dra av kastrullen från värmen och lägg i fisken. Låt stå tills fisken är färdig, dvs. när den är helt vit igenom, ca 3-5 minuter.

Servera gärna med en klick aioli och ett gott bröd.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier