Lax i gräddsås med soltorkade tomater och grillad paprika
Ingredienser
- 4 portioner
- 800 g laxfilé eller fjällrödingfilé med skinn
- salt, peppar
- smör / olja att steka i
- 2vitlöksklyftor, pressade
- 150 ggrillad paprika, grovt hackade
- 75 gsoltorkade tomater, hackade
- 4 dlgrädde
- 0,5 tskchiliflakes
- 30 gparmesanost, riven
- 65 gbabyspenat
- salt, peppar
Beskrivning
Stek vitlök, paprika och soltorkade tomater i olja i några minuter.
Tillsätt grädde, chili flakes och parmesanost. Rör tills osten har smält.
Lägg i spenaten och rör om.
Krydda med salt och svartpeppar.
Krydda fisken med salt, (citron)peppar och stek i hälften smör och hälften olja, börja med köttsidan och vänd sedan över på skinnsidan.
(På bilden har vi kryddat fisken med Laxtopping Hawaii som finns att köpa i vår butik).
Servera med tex. kokt potatis, kokt ris eller mathavre.
Recept från: gotteri.is
Tid
30 minuter