Lax i gräddsås med soltorkade tomater och grillad paprika

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 g laxfilé eller fjällrödingfilé med skinn
  • salt, peppar
  • smör / olja att steka i
  • 2vitlöksklyftor, pressade
  • 150 ggrillad paprika, grovt hackade
  • 75 gsoltorkade tomater, hackade
  • 4 dlgrädde
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 30 gparmesanost, riven
  • 65 gbabyspenat
  • salt, peppar

Beskrivning

Stek vitlök, paprika och soltorkade tomater i olja i några minuter.

Tillsätt grädde, chili flakes och parmesanost. Rör tills osten har smält.

Lägg i spenaten och rör om.

Krydda med salt och svartpeppar.

 

Krydda fisken med salt, (citron)peppar och stek i hälften smör och hälften olja, börja med köttsidan och vänd sedan över på skinnsidan.

(På bilden har vi kryddat fisken med Laxtopping Hawaii som finns att köpa i vår butik).

Servera med tex. kokt potatis, kokt ris eller mathavre.

Recept från: gotteri.is

Tid

30 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier