Långarygg med svamp och ljuvlig sås
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gGrimsis långarygg eller havskatt
- 2 dlrågsikt eller vetemjöl + lite curry eller chilipeppar
- salt
- 4 msksmör
- 1 askchampinjoner, delade
- 1broccoli, smått skuren (även stjälken)
- 2 msksmör
- 1,5 dlgrädde
- 200 gfärskost (tex Philadelphia)
- 1 mskhonung
- 1 tskdijonsenap
- salt, svartpeppar
- 150 g färsk babyspenat
- 60 g vindruvor, delade
Beskrivning
Smörstek svamp och broccoli och ställ åt sidan.
Dela fisken i portionsbitar och vänd den i mjöl blandat med kryddor. Smörstek på rätt hög värme, ca 2 min/sida tills fisken börjar bli gyllenbrun. Sänk värmen och häll i grädde och färskost. Låt sjuda i 5 minuter.
Tillsätt svamp, broccoli, honung och dijonsenap och låt sjuda i 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Toppa med färsk spenat och vindruvor vid servering.
Servera med kokt eller pressad potatis eller ett gott potatismos.
Tid
30 minuter