Långarygg med svamp och ljuvlig sås

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gGrimsis långarygg eller havskatt
  • 2 dlrågsikt eller vetemjöl + lite curry eller chilipeppar
  • salt
  • 4 msksmör
  • 1 askchampinjoner, delade
  • 1broccoli, smått skuren (även stjälken)
  • 2 msksmör
  • 1,5 dlgrädde
  • 200 gfärskost (tex Philadelphia)
  • 1 mskhonung
  • 1 tskdijonsenap
  • salt, svartpeppar
  • 150 g färsk babyspenat
  • 60 g vindruvor, delade

Beskrivning

Smörstek svamp och broccoli och ställ åt sidan.

Dela fisken i portionsbitar och vänd den i mjöl blandat med kryddor. Smörstek på rätt hög värme, ca 2 min/sida tills fisken börjar bli gyllenbrun. Sänk värmen och häll i grädde och färskost. Låt sjuda i 5 minuter.

Tillsätt svamp, broccoli, honung och dijonsenap och låt sjuda i 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Toppa med färsk spenat och vindruvor vid servering.

Servera med kokt eller pressad potatis eller ett gott potatismos.

Tid

30 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier