Lammytterfilé med kryddtäcke
Ingredienser
- 4 personer
- 800 glammytterfilé
- salt och svartpeppar
- smör / olja
- Kryddtäcke
- 4 skivorformbröd
- 1 knippepersilja
- 1 knippetimjan
- 1 kvistrosmarin
- 50 gparmesanost, riven
- salt och svartpeppar
Beskrivning
Lammytterfilé med kryddtäcke – så här gör du:
Kryddtäcke
Kör alla ingredienser i en matberedare. Krydda med salt och peppar.
Lammkött
Skär en skåra i fettet. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna i smör eller olja på hög värme så att köttet ”stänger” sig och bevarar köttsaften.
Lägg köttet i en ugnsfast form och bred kryddtäcket över.
Ugnsbaka i 200 grader tills köttets innertemperatur är 60 – 65 grader, ca 15 minuter.
Servera gärna med ugnsstekta tomater, klyftpotatis och aioli.