Lammsadel med basilika och fetaost

Ingredienser

  • 6 personer
  • 1 hel lammsadel, ca 2 - 2,5 kg
  • salt och svartpeppar
  • 2 kvistarfärsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 4 kvistarfärsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 hel vitlök, oskalad
  • 1 knippefärsk basilika
  • 20 fetaosttärningar
  • 2 mskpinjenötter
  • 10svarta oliver
  • 12 körsbärstomater, halverade

Beskrivning

Skär längs med ryggraden på sadeln, ända ner till revbenen så att det blir en öppning där fyllningen sedan skall läggas.

Krydda hela sadeln med salt och svartpeppar.

Lägg i rosmarin- och timjankvistarna i öppningen.

Lägg sadeln och den hela vitlöken i en ugnsfast form och ugnsstek i 50 minuter i 180 grader.

Ta ut vitlöken och skala klyftorna. Blanda vitlök, basilika, fetaost, pinjenötter, oliver och tomater och krydda med salt och peppar.

Dra isär köttet så att det går att lägga i blandningen i öppningen och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter.

Servera tex. med klyftpotatis och aioli.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier