Lammsadel fylld med ost och pekannötter
Ingredienser
- 6-8 portioner
- 1 lammsadel, ca 2-2,5 kg
- salt, svartpeppar
- Fyllning
- 1citron, rivet skal
- 1 st (150 g) isländsk Hvitlauksostur eller annan hård vitlöksost
- 5vitlöksklyftor
- 2 dl fetaost
- 100 gpekannötter, rostade
- 1 msk torkad rosmarin
- 0,5 knippepersilja
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 125 grader.
Börja med att urbena lammsadeln. (Det finns videos på hur man urbenar lammsadlar på Youtube, tex från Scan: Köttguiden – Två sätt att stycka lammsadel. Se till att hela lammsadeln hänger i hop i ett stycke.)
Gör fyllningen: Blanda alla ingredienser i en matberedare. Lägg undan 1/4 av fyllningen.
Krydda lammsadeln med salt och grovmalen svartpeppar. Lägg innerfiléerna i mitten av lammsadeln, rulla ihop köttet och knyt ihop rullen med steksnöre (även här finns det bra videos på Youtube!). Bred över 3/4 av fyllningen.
Lägg morötter, broccoli, lök, rosmarin, salt och peppar i en ugnsfast form. Blanda väl och häll i vatten.
Lägg lammsadeln på grönsakerna och bred över 1/4 av fyllningen. Ugnsstek i ca 2 timmar. Höj temperaturen till 180 grader när det återstår 15 minuter.
Servera med tex aioli och klyftpotatis.
Tid
2,5 timmar