Lammlägg i ugn med citronpotatis
Ingredienser
- 4 personer
- 1 kglammlägg
- salt, svartpeppar, grillkrydda
- 1 kgpotatis med tunt skal
- 1gul lök
- 4vitlöksklyftor
- 1citron
- olivolja
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 150˚.
Tvätta potatisen och skär den i halvtunna skivor.
Fördela potatisen runt kanterna på en form.
Skala och klyfta löken. Skala vitlöken och skär den i skivor.
Tvätta citronen och skär den i halvtunna skivor och ta bort ändarna.
Krydda lammet med salt och svartpeppar (ev. även en god grillkrydda) och bryn köttet runt om i en stekpanna.
Lägg sedan lammet i mitten av potatisen.
Fördela lök, vitlök och citron runt lammet, och häll till sist rikligt med olivolja över alltihopa.
Ställ in i ugnen i ca 1,5 – 2 timmar, eller tills lammet börjar släppa från benet.
Servera med en god grönsallad och aioli!
Tid
2,5 timmar