Lammgryta med kokos smul
Ingredienser
- 6 personer
- 800 glammgrytbitar
- 2morötter
- 1gul lök
- 3vitlöksklyftor
- 2 mskolivolja
- 1 tskspiskummin
- 1 tskgurkmeja
- 1 tskingefära
- 1 tskpaprikapulver
- 1 krmcayennepeppar
- 1 msktomatpuré
- 6 dlvatten
- 1grönsaksbuljongtärning
- 0,5 krukakoriander
- 2 dlröda linser
- 200 gkörsbärstomater, delade
- Kokos smul
- 0,5 påse (100 g)kokosflingor
- 0,5röd eller grön chili
- 1 lime, rivet skal + saft
- 0,5 krukamynta
- 1 mskfärsk ingefära, riven
- 1vitlöksklyfta
- 0,5 krukakoriander
- 0,5 dlvatten
- 0,5 tsksocker
- 2 krmsalt
Beskrivning
Skala och skär morötterna i små bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Bryn köttet i olja i en gryta.
Tillsätt morötter, lök och vitlök och krydda med spiskummin, gurkmeja, ingefära, paprikapulver och cayennepeppar.
Tillsätt tomatpuré och rör om.
Blanda ner vatten, buljongtärning och tomater.
Sjud grytan under lock ca 60 min, eller tills köttet är riktigt mört.
Kokos smul
Mixa alla ingredienser till grov konsistens. Servera till grytan.